Ana Sayfa Dış haberler Berlin Film Festivali ödülleri cinsiyetsiz olacak

Berlin Film Festivali ödülleri cinsiyetsiz olacak

Berlin Film Festivali, oyuncu ödüllerindeki cinsiyet ayrımını kaldırdığını duyurdu. Festivalde gelecek yıldan itibaren, “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödülleri yerine, "En İyi Başrol Performansı” ve “En İyi Yardımcı Oyuncu Performansı” olarak ödül verileceği bildirildi.

Berlin Film Festivali, oyuncu ödüllerindeki cinsiyet ayrımını kaldırdığını duyurdu. Festivalde gelecek yıldan itibaren, “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödülleri yerine, “En İyi Başrol Performansı” ve “En İyi Yardımcı Oyuncu Performansı” olarak ödül verileceği bildirildi.

Berlin Film Festivali internet sitesinden yapılan açıklamada, Festival’in gelecek yıldan itibaren oyuncu ödüllerini kadın ve erkek olarak ayırmayacağı ifade edildi. Festival direktörleri Mariette Rissenbeek ve Carlo Chatrian, “Oyunculuk alanındaki ödülleri cinsiyete göre ayırmanın, film endüstrisinde cinsiyete dayalı duyarlı bir farkındalık oluşturduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Açıklamada ayrıca, 71. Berlin Film Festivali’nin 11-21 Şubat 2021 tarihinde, fiziksel olarak gerçekleştirileceği duyuruldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz