Ana Sayfa İklim Chef Leon deniz atıklarını yemeğe dönüştürüyor

Chef Leon deniz atıklarını yemeğe dönüştürüyor

İspanyol Chef Ángel León, denizlerdeki yenilemeyen maddeleri yenilenebilir hale getirdiği restorantıyla yoğun ilgi topluyor. León, yakın zamanda sürdürülebilir mutfak uygulamalarına bağlılığı nedeniyle Michelin Guide İspanya ve Portekiz 2020 Sürdürülebilirlik Ödülü'nü aldı.

Chef Leon, ekosistemin devamlılığını koruma misyonunu tabaklarına yansıttı. Leon, İspanya’da bulunan üç Michelin yıldızlı restoranı Aponiente’de 22 farklı sürdürülebilir tabak sunuyor.

Denizlerdeki yenilemeyen maddeleri yenilenebilir hale getiren Leon, deniz suyu kullanarak ekmek, plankton kullanarak pealla yapıyor. Sadece yemek değil, yemek yaparken kullanılan araçlarda da hammadde olarak deniz ürünleri kullanan Leon, son olarak denizdeki artıklardan kesme tahtası yaptı.

İspanya’nın güneybatısındaki Guadalete nehri ve El Puerto de Santa María’nın bataklık topraklarının hemen dışındaki eski bir gelgit değirmeninde bulunan restoran, malzemeleri için çevresine güveniyor.

2014 yılında Kraliyet Gastronomi Akademisi tarafından İspanya’daki en iyi şef seçildikten sonra León, yakın zamanda sürdürülebilir mutfak uygulamalarına bağlılığı nedeniyle Michelin Guide İspanya ve Portekiz 2020 Sürdürülebilirlik Ödülü’nü aldı.

(Çeviren: Beyza Doğuç)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz