Ana Sayfa Dış haberler Çin devlet destekli Curevac aşısına onay verdi, Türkiye’nin Sinovac’tan aldığı aşılar için...

Çin devlet destekli Curevac aşısına onay verdi, Türkiye’nin Sinovac’tan aldığı aşılar için uyarı var

Çin’in devlet destekli ilaç şirketinin ürettiği CureVac aşısı için onay verildi, aşının yüzde 79.34 koruyucu olduğu açılandı. Türkiye’nin Çinli Sinovac firmasından aldığı aşı için ise Çin Uluslararası Aşı Enstitüsü Başkanı Jerome Kim, "Sadece 29 Koronavirüs vakasına bakarak Sinovac aşısının ne kadar etkili olduğunu söylemek zor” demişti.

Çin’in devlet destekli ilaç şirketi Sinopharm, CureVac aşısı için onay verildiği açıklandı. Çin Ulusal Biotec Grubu’nun (CNBG) Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü birimi aşının yüzde 79.34 oranında etkili olduğunu duyurdu.

Çin, kış boyunca salgının bulaşma hızının artma riskine hazırlanırken, devlet destekli ilaç şirketi Sinopharm’ın aşısına ilk onayı vererek, ülkede ilk Koronavirüs aşısının halk üzerindeki yaygın kullanımı için adım atmış oldu.

Çin’de üçüncü aşama klinik deneyleri yürütülen bazı aşılar daha önce acil durum kullanım onayı almıştı. Bu kapsamda, haziran ayının başından bu yana 4.5 milyon doz aşı kullanıldığı, sağlık çalışanları, gümrük personeli ve ülke dışına giden devlet görevlileri dâhil olmak üzere yüksek riskli gruplara aşı yapıldığı bildirildi.

Öte yandan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Zeng Yixin, COVID-19 aşılarının halka ücretsiz olarak sunulacağını söyledi.

Çin’de şu ana dek 14 aşı adayı için insanlı deneyler yürütülmesi onaylanırken, bunlardan 5’inin üçüncü aşama klinik deneylere geçtiği bildirildi.

Türkiye’nin Çinli firma Sinovac’tan aldığı CoronaVac  aşısı için ise  Uluslararası Aşı Enstitüsü Başkanı Jerome Kim, 28 Aralık günü Reuters’a verdiği demeçte, “Sadece 29 Koronavirüs vakasına bakarak Sinovac aşısının ne kadar etkili olduğunu söylemek zor. Daha fazla katılımcı ve daha fazla vaka verisi olsaydı aşının etkinliği konusunda daha net konuşabilirdik” demişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz