Ana Sayfa Sağlık Covid-19 aşısında ikinci faza geçildi

Covid-19 aşısında ikinci faza geçildi

Oxford Üniversitesi, Covid-19 aşısını geliştirmek için yaptıkları klinik çalışmalarda ikinci aşamaya geçtiklerini ve bu aşamada 10 bin 260 katılımcıda aşının koruyuculuğunu test edeceklerini açıkladı.

Oxford Üniversitesi, Covid-19’un aşı çalışmalarında birinci aşamayı tamamladıklarını açıkladı. İngiltere merkezli ilaç firması AstraZeneca ile birlikte Covid-19 aşısı geliştirmek için yapılan çalışmalarda ikinci aşamaya geçtiklerini belirten Oxford’lu bilim insanları ikinci aşamada 5 ila 69 yaş arasındaki yaş gruplarından 10 bin 260 katılımcıyla aşının koruyuculuğunun deneneceğini ifade etti. Aşı üzerinde çalışan ilaç şirketi yaptığı açıklamada, testlerin başarıyla sonuçlanması halinde ilk aşamada “AZD1222” adı verilen bu aşıdan 400 milyon doz üretilebileceğini, bu yıl ve gelecek yıl ise toplamda 1 milyar aşı üretimine ulaşılabileceğini belirtti. Aşı araştırmasının başındaki isim Prof. Dr. Andrew Pollard, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Çalışmalar başarılı bir şekilde ilerliyor. İkinci fazda geniş çaplı uygulamada koruma sağlayıp sağlamadığını göreceğiz” diye konuştu.

Oxford Üniversitesi’nin geliştirmeye çalıştığı aşının üretim ve dağıtımını yapacak olan AstraZeneca ilaç firması, ABD yönetimiyle bir anlaşma yaptı. Anlaşmaya göre, ABD firmaya 1,2 milyar dolar ödeme yapacak ve karşılığında, ilk etapta ABD’de de 30 bin kişiye aşı testi yapılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz