Ana Sayfa Dış haberler Esad: Türkiye’nin Suriye’den cihatçıları Karabağ’a gönderdiğine ilişkin göstergeler var

Esad: Türkiye’nin Suriye’den cihatçıları Karabağ’a gönderdiğine ilişkin göstergeler var

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, “Türkiye’nin Suriye’den cihatçıları Karabağ’a gönderdiğini teyit edebileceklerini” iddia ederek, bu konuya ilişkin kanıtların değil göstergelerin olduğunu belirtti.

Rus basınına konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, “Türkiye’nin Suriye’den cihatçıları Karabağ’a gönderdiğini teyit edebileceklerini” ileri sürerek, bu iddiayı “kesinlikle teyit edebileceklerini” ifade etti. Esad, “Kanıtımız yok ama göstergelerimiz var” diye konuştu.

“Libya’da da Suriyeli teröristleri kullandılar”

Esad, konuya ilişkin Türkiye ile ilgili şu iddialarda bulundu:

“Türkiye, Suriye’de farklı ülkelerden gelen teröristleri kullandı. Aynı yöntemi Libya’da kullandılar. Libya’da Suriyeli teröristleri ve belki başka ülkelerden olanları kullandılar. Dolayısıyla aynı yöntemi Dağlık Karabağ’da kullanıyor olmaları çok mümkün. Çünkü daha önceden söylediğim gibi, bu ihtilafı başlatanlar, teşvik edenler onlar.”

“Erdoğan, kamuoyunun dikkatini ülke içindeki davranışlarından başka yöne çekmek için farklı bölgelerde savaş çıkardı”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Dağlık Karabağ’daki son çatışmaların ana sorumlusu olduğunu ileri süren Esad, “Davranışlarının farklı nedenlerden ötürü tehlikeli olduğunu söyleyebilirim” dedi. Esad, Erdoğan hakkında “Türkiye içinde kamuoyunun dikkatlerini, ülke içindeki davranışlarından başka yöne çekmek için farklı bölgelerde savaş çıkardığını” iddiasında bulundu. (BB)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz