Türkiye’nin en büyük üç takımı Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ikinci çeyrek mali bilançoları açıklandı. Galatasaray’ın zararı 169,7 milyon lira olarak kayıtlara geçerken kulüp, 2019 yılının aynı döneminde 3,73 milyon lira zarar açıklamıştı.
Fenerbahçe Spor Kulübü ise bu çeyrekte 19,4 milyon lira zarar açıkladı ancak bu rakam 2019’un zararından daha az durumda. Kulüp 2019’un aynı çeyreğinde 54,9 milyon lira zarar bildirmişti.
Beşiktaş ise üç büyük kulüp arasında en çok zarar bildiren takım oldu. Siyah – Beyazlı ekip 2019 yılında 84,9 milyon lira zarar açıklarken bu sene aynı çeyrekte 187,4 milyon lira zarar bildirdi.
Tabloya bakıldığı zaman COVID-19’un mali durumları kötü olan Türk takımlarına ağır bir darbe vurduğu görülüyor. Galatasaray geçen sene 75,9 milyon TL kâr açıklarken Fenerbahçe ise 28,5 milyon dönem kârı bildirmişti. Beşiktaş ise geçen sene de 151,7 milyon TL zarar açıklamıştı. (RA)