Hatay, Belen’de dün başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları bugün de devam ediyor. Dün öğle saatlerinde başlayan yangın, Arsuz ilçesine bağlı Nergizlik ve Karahüseyinli mahalleleri arasında etkisini sürdürüyor. Yangına karadan çok sayıda ekibin müdahale ettiği belirtilirken, söndürme çalışmalarına rüzgârın durumuna göre hava araçlarıyla da destek veriliyor.
Hatay Valiliği, yangında sabotaj ihtimaline ilişkin, “Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır” ifadelerini kullandı. Valilik, sabotaj ihtimaline ilişkin gözaltına alınan kişiler olduğunu açıkladı.
Valilik açıklamasının devamı ise şöyle:
“9 Ekim 2020 Cuma günü Belen ilçemizde farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle yangın henüz söndürülememiştir. İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İlçe Belediyesi İtfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde insansız hava araçlarıyla (İHA) görev yapmakta kolluk kuvvetlerimizde kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır.”
6 kişi gözaltına alındı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Habertürk TV’de yangının seyrine ilişkin olarak açıklama yaptı. Yangın çıkan alanların birbirine uzaklığını vurgulayan Savaş, “Gerçekten de birbirine bu kadar uzaklıktaki yerler… 20 kilometre, 120 kilometre… Yangını normal seyriyle izah etmek zor. Bütün bunlar bizi kuşkuya götürüyor” diye konuştu. Savaş, kendisine 6 kişinin gözaltına alındığı bilgisinin verildiğini söyledi.