Ana Sayfa İklim İkizdereliler’den Bakan’a “marjinal” yanıtı: “Oysa biz yaşamı savunuyoruz”

İkizdereliler’den Bakan’a “marjinal” yanıtı: “Oysa biz yaşamı savunuyoruz”

Doğaları için günlerdir mücadele eden İkizdereli yurttaşlar, kendileri için “marjinal gruplar” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na videolu yanıt verdi. 30 yıldır İkizdere'de evli olduğunu söyleyen Perin Baş, "Marjinalin ne olduğunu bilmiyoruz. 30 yıldır buraya evliyim. Burada kendi kendimize güzel güzel geçiyoruz" derken, Yüksel Fazlıoğlu ise "Bizi marjinal ilan ettiler, herhalde akşam haberlerinde azgın terörist olduğumuzu söyleyeceklerdir. Bekliyoruz, çünkü bunlar şunu öğrenmiş, 'bize itaat etmiyorsanız, teröristsiniz.' Oysa biz yaşamı savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Rize İyidere Lojistik Liman İnşaatı’nda kullanılması amacıyla İkizdere’de biyoçeşitlilik açısından zengin İskencedere Vadisi’ne açılmak istenen taş ocağına karşı mücadele 17’nci gününe girdi. İkizdereli yurttaşlar; TRT’de katıldığı bir programda İkizdere’de “marjinal grupların” olduğunu söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaoğlu’na yanıt verdi.

İskencedere’de mücadele veren 66 yaşındaki Ayşe Baş isimli yurttaş, “Ben buranın hem kızı hem de geliniyim. Bir şeyler diyorlar, aslında öyle bir şey demeye gerek yok. Öyle bir şey yok” derken Pervin Baş isimli yurttaş ise, “Marjinalin ne olduğunu bilmiyoruz. 30 yıldır buraya evliyim. Burada kendi kendimize güzel güzel geçiyoruz” yanıtını verdi.

“Kimse bizi ötekileştirmeye çalışmasın” 

Yüksel Fazlıoğlu. O da doğup büyüdüğü İkizdere’de yaşam alanlarını savunuyor. Vadinin üst kısmındaki Ethone (Gürdere) köyünden olduğunu söyleyen Fazlıoğlu, “Bura doğumluyum. Akşam galiba Bakan, bizim burada marjinal olduğumuzu söylemiş. Ben sabah öğrendim, izlemedim kendisini. Bizi marjinal ilan ettiler, herhalde akşam haberlerinde azgın terörist olduğumuzu söyleyeceklerdir. Bekliyoruz, çünkü bunlar sunu öğrenmiş, ‘bize itaat etmiyorsanız, teröristsiniz.’ Oysa biz yaşamı savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Gürdere köyünden Asuman Fazlıoğlu, taş ocağı yapılmasına karşı olduğunu belirterek, “Marjinal gibi sözlerle kimse bizi ötekileştirmeye çalışmasın” dedi.

“Ben miyim marjinal”

Eskenci (İskence) mevkiinde evi olan Güngör Baş isimli yurttaş, “Bu evi benim büyükbabam yaptı, ondan babama, babamdan bana kaldı. Ben miyim marjinal?” diye karşılık verdi.

Gürdere köyünde doğup, büyüdüğünü söyleyen Bekir Tat, “Bize marjinal diyen arkadaşı, Sayın Bakanı buraya davet ediyoruz. Burada marjinal biri varsa lütfen bize göstersin, biz de ona yardımcı olalım. Taş ocağına karşı çıkmak marjinallikse biz marjinal olmayı kabul ediyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz