Ana Sayfa Sağlık Keçiören’de sağlıkçılara saldıran 5 kişiye 8,5 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Keçiören’de sağlıkçılara saldıran 5 kişiye 8,5 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 21 Eylül 2020'de sağlık emekçilerine saldıran 5 kişi hakkında 8 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede şüphelilerin sağlıkçıları “Açın kapıyı, sizi öldürürüz, kardeşimizi yaşatmadınız, biz de sizi yaşatmayız” diye tehdit ettiği bildirildi.

Silahlı çatışmada yaralanan ve yakınlarının Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdiğinde zaten öldüğü saptanan bir vatandaşın 5 yakınının görevi başındaki sağlıkçılara saldırmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karakuş, 21 Eylül’de gerçekleşen olayla ilgili şüphelilerin “Görevi yaptırmamak için direnme ve kamu malına zarar verme” suçlarından, 8 yıl 6’şar aya kadar hapis ile cezalandırılmalarını talep etti.

İddianamede olay anlatılırken sağlık emekçilerinin kendilerini korumak için travma tahtaları kapıya yasladığı ve kendi beden kuvvetleriyle barikat kurduğu belirtilerek, şüphelilerin sağlıkçılara “Açın kapıyı, sizi öldürürüz, kardeşimizi yaşatmadınız, biz de sizi yaşatmayız” diye bağırdığı aktarıldı.

Olay yerinde yapılan incelemeye de yer verilen iddianamede, şüphelilerin tekme ve yumruk attığı kapıda 7-8 cm ve 6-7 cm çaplarında iki farklı kırık ve göçük olduğu vurgulandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz