Ana Sayfa Politika LGBTİ+ derneklerinden açıklama: “Onur Yürüyüşleri’nde de olduğu gibi aşağı bakmayacağız”

LGBTİ+ derneklerinden açıklama: “Onur Yürüyüşleri’nde de olduğu gibi aşağı bakmayacağız”

LGBTİ+ dernekleri, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin maruz kaldığı polis şiddeti ve kamu görevlilerinin LGBTİ+ düşmanı uygulamalarına karşı bir açıklama yaptı. Açıklamada iktidarın Onur Yürüyüşleri'ni yasaklama girişimleri de hatırlatılarak “Onur Yürüyüşleri’nde de olduğu gibi aşağı bakmayacağız” denildi.

LGBTİ+ dernekleri, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin maruz kaldığı polis şiddeti ve kamu görevlilerinin LGBTİ+ düşmanı uygulamalarına karşı bir açıklama yaptı. LGBTİ+’lara yönelik ifade ve örgütlenme özgürlüklerine saldırı, ayrımcılık ve nefret söyleminin kınandığı açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatılması, bu kararın kulübe bildirilmeden önce sosyal medyada paylaşılması; çok açık bir şekilde LGBTİ+’ların ifade ve örgütlenme özgürlüğünün ihlal edilmesi demektir” ifadelerine yer verildi. Yetkililerden karalama kampanyalarına son vermeleri ve hak ihlallerini gidermeleri talep edilirken sivil toplum örgütlerine de mücadele çağrısı yapıldı.

LGBTİ+ dernekleri: Toplumsal barış içinde yaşamak için göğe bakalım.

Açıklamada AKP iktidarının Onur Yürüyüşleri’ni yasaklamaya yönelik girişimleri hatırlatılarak, “LGBTİ+’lara karşı her türlü aşağılama, utandırma ve kriminalize etme girişimlerine karşı mücadele eden bizler Onur Yürüyüşleri’nde de olduğu gibi #AşağıBakmayacağız. Çünkü hepimizin birbirinde ve gökyüzünde bulduğu, özgürleşmenin olmazsa olmazı gökkuşağı var! Hep beraber, toplumsal barış içerisinde yaşamak için göğe bakalım, gökkuşağına bakalım!” denildi.

Açıklamada imzası bulunan dernekler ise şöyle:

17 Mayıs Derneği
Akdeniz Antalya Aileleri Grubu
Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği (GALADER)
Genç LGBTİ+ Derneği
HEVİ LGBTİ+ Derneği
Kaos GL Derneği
Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği
LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği (LİSTAG)
Muamma LGBTİ+ Eğitim, Araştırma ve Dayanışma Derneği
Özgür Renkler Derneği
Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği
SPoD
Ünikuir Derneği

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz