Ana Sayfa Bilim MEB: Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi açılıyor

MEB: Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi açılıyor

Türkiye’nin ilk “Siber Güvenlik Lisesi” olan Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sanayi ve Teknoloji, Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlıklarının ortak çalışmasıyla 2020 – 2021 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek.

Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla kurulan okul, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Teknopark İstanbul arasında 30 Nisan’da imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, bilişim teknolojileri ağ işletmenliği ve siber güvenlik dalında eğitim verecek. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ilk senesinde LGS puanına göre 30 öğrenci kabul edecek olan okul, ilk yılı İngilizce hazırlık olmak üzere 5 yıllık bir öğretim programına sahip. Okulda, Sızma Testi, Adli Bilişim, Yapay Zeka ve Siber Tatbikat laboratuvarları ile özelleştirilmiş uygulamalar da yapılabilecek.

Açıklamaya göre, öğrenciler hazırlık sınıfında dil eğitiminin ve  temel meslek derslerini almalarının yanı sıra 11 ve 12’nci sınıfa geçtikleri yaz dönemlerinde 20’şer iş günden toplam 40 gün staj yapacaklar. Okulda kız ve erkek öğrenciler için ayrı pansiyonlarda ücretsiz olarak konaklama ve yemek imkanı da sağlanacak.

İkinci yabancı dil: Rusça

Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sitesinde yayınlanan hazırlık ders programına göre öğrenciler haftada 40 saat ders görecek. Öğrenciler bir haftada 4 saati Rusça, 20 saati de İngilizce olmak üzere 24 saat yabancı dil dersi alacak. Yabancı dil dersleri dışında, Türk Dili ve Edebiyatı, Bilgisayar Bilimi, Matematik, Beden Eğitimi ve Spor, Görsel Sanatlar ve Müzik, Rehberlik ve Yönlendirme dersleri alacak. Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlık sonrası ders programı ise henüz açıklanmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz