Ana Sayfa Politika Mor maskeli Akşener’den İstanbul Sözleşmesi mesajı

Mor maskeli Akşener’den İstanbul Sözleşmesi mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısına üzerinde "İstanbul Sözleşmesi’ni uygula" yazılı mor renkli maske ile gelerek şiddete karşı mücadele eden hemcinslerine destek verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısına üzerinde “İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula” yazılı mor renkli maske ile gelerek, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” öncesinde şiddete karşı mücadele eden kadınlara destek verdi. Akşener, “Eğer ‘sek sek oynama yaşındaki kız çocuklarıyla evlenilebilir’ diyen sapıklar, her yerde kol geziyorsa, ortada büyük bir sorun var demektir. Eğer iktidar, 19 yıldır çocuklarımızın içinde bulunduğu durumu görmezden geliyorsa, ortada büyük bir sorun var demektir” dedi.

Akşener’in TBMM grup toplantısına üzerinde “İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula” yazılı mor renkli bir maske ile gelmesi dikkat çekti. Akşener grup konuşmasında kız çocuklarının küçük yaşta zorla evlendirilmesini de gündeme getirerek hükümetin yeterli önlemi almamasını eleştirdi. Akşener şunları söyledi:

“Dava arkadaşlarım; eğer çocuklarımızın, yetersiz beslenmeden doğan vitamin eksikliği nedeniyle, 2-3 yaşına geldikleri halde dişleri çıkmıyorsa, ortada büyük bir sorun var demektir. Eğer kız çocuklarımız, sırf kanunlar yetersiz diye, küçücük yaşlarında anne oluyorsa, ortada büyük bir sorun vardır demektir. Eğer ‘sek sek oynama yaşındaki kız çocuklarıyla evlenilebilir’ diyen sapıklar, her yerde kol geziyorsa, ortada büyük bir sorun var demektir. Eğer iktidar, 19 yıldır çocuklarımızın içinde bulunduğu durumu görmezden geliyorsa, ortada büyük bir sorun var demektir.”

Bu hafta “Millet Kürsüsü”nü çocuklara ayırdığını belirten Akşener, Türkiye Barolar Birliği Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı ve Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği yöneticisi Avukat Hatice Kaynak’a da kürsüden konuşma hakkı tanıdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz