Ana Sayfa Dış haberler Murdoch 112 gazetenin 36’sını kapatıyor, 76’sını internete taşıyacak

Murdoch 112 gazetenin 36’sını kapatıyor, 76’sını internete taşıyacak

Medya patronu Rupert Murdoch'un sahibi olduğu 112 gazetenin 36'sı tamamen kapatırken, 76'sı internet ortamında yayın yapmaya devam edecek.

Avustralya’nın en büyük medya gruplarından News Corp Australia, 100’den fazla yerel ve bölgesel gazetesinin basılı hayata veda edeceğini duyurdu. Gerekçe olarak Koronavirüs salgınından kötü etkilenen reklam bölümleri gösterildi. News Corp 1 Nisan’da yaklaşık 60 gazetenin basımını “geçici” olarak durdurduğunu açıklamıştı.

Kapatılan gazetelerin birçoğu yayınlarını dijital ortamda sürdürmeye devam ederken, bazıları tamamıyla kapatılacak. Medya patronu Rupert Murdoch’un sahibi olduğu 112 gazetenin 36’sı tamamen kapatılırken, 76’sı internet ortamında yayın yapmaya devam edecek. Medya grubunun yalnızca 3 gazetesi emlak bölümlerinden yüksek gelir elde ettiği için basılı yayına devam edecek. Dijitale geçiş sürecinin 29 Haziran’a kadar tamamlanacağı belirtiliyor.

Şirket, değişikliklerin “üzülerek iş kayıplarına yol açacağını” ancak 375’ten fazla gazetecinin bölgesel haberler için çalışmaya devam edeceğini söyledi. News Corp’un Avustralya bölge ve topluluk bölümünde daha önce yaklaşık bin 200 kişinin çalıştığını bildirilmişti.

Dünyanın en zengin isimlerinden olan Murdoch, 2019 yılında dünyada en fazla para kaybeden isim olmuştu. Murdoch’un “medya imparatorluğundan” 10,2 milyar dolar erimişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz