Ana Sayfa Çalışma Hayatı Pazarlarda koronovirüs önlemi ne düzeyde alınıyor?

Pazarlarda koronovirüs önlemi ne düzeyde alınıyor?

Tekirdağ Süleymanpaşa'da her cumartesi kurulan pazarda satıcıların ve tüketicilerin bir kesimi koronavirüse karşı önlem alırken bir kesimin de hiçbir tedbir almadığı göze çarpıyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın, koronavirüs tedbirleri kapsamında yaş sebze ile meyvelerin toptan ve perakende satışına yönelik bazı tedbirler havada kaldı.

Pazar yerlerinde tezgah aralıkları mümkün olduğunca geniş tutulacak, ambalajsız satılan sebze ve meyveler seçilmeden alınacaktı.

Peki uygulamada ne kadarı yapılıyor ne kadarı mümkün?

Tekirdağ Süleymanpaşa’da her cumartesi kurulan pazara giden insan sayısında koronavirüs sebebiyle bir düşüş gözlemlendi. Pazara gelen tüketicilerin bir kısmı eldiven, bir kısmı maskeyle önlem alırken diğerleri hiçbir önlem almadan alışverişlerine devam etti.

Tedbirlerde sözü geçen tezgahlar arası mesafe kimi tezgahlarda yeterli görünürken, bazı tezgahların yakınlığı dikkat çekti. Sosyal mesafe kuralının dar pazar yollarında uygulanabilirliği ve tezgahlar arası mesafenin ölçümü neye göre yapıldığıysa bilinmiyor. Satıcıların büyük çoğunluğu eldiven kullanırken bir kısmında hiçbir önlem aldıkları görünmüyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın paylaştığı tedbirler şu şekilde:

  • Market, manav ve pazar yerlerinde ambalajsız şekilde satılan yaş sebze ve meyveler tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunulacak.
  • Belediyelerce pazar yerleri ile toptancı hallerinde dezenfeksiyon çalışmaları ihmal edilmeyecek gerekli ve yeterli hijyen önlemleri alınacak.
  • Pazar yerlerinde tezgah aralıkları mümkün olduğunca geniş tutulacak, tezgah aralarında geçiş yerlerinde sıkışıklığa neden olacak kasa ve ambalajlar bulundurulmayacak.
  • Pazar yerleri, toptancı halleri ve diğer satış yerlerinde çalışan ve görev yapan herkes hijyen konusunda bilgilendirilecek ve hijyen kurallarına uygun davranacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz