Ana Sayfa Çalışma Hayatı Sağlık çalışanları bir hastanede daha hakları için eylemdeydi

Sağlık çalışanları bir hastanede daha hakları için eylemdeydi

COVID-19 mücadelesinin yanı sıra özlük haklarıyla ilgili kayıplar nedeniyle de zor günler yaşayan sağlık çalışanlarının protestoları artarak sürüyor.

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanları, Haziran ve Temmuz aylarına ait ek ödemelerinin yapılmadığını belirterek alkışlar eşliğinde protesto düzenledi.

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ve Türkiye–Japonya ortaklığıyla kurulan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanları Haziran ve Temmuz aylarının ek ödemelerini alamadıklarını, Ağustos ayındaki ödemelerin beklenilenin çok altında olduğunu belirterek, hastane içinde alkışlı protesto eylemi düzenledi. Hastane çalışanları, öğle tatilinde yaptığı bu protestoyu ek ödemelere ilişkin bilgilendirme yapılmaması durumunda her gün düzenleyeceklerini açıkladı.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde Cuma günü de Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) basın açıklaması yapmıştı. Açıklamada, sağlık çalışanları arasında iş barışını bozan performansa göre ücretlendirmenin son bulması, temel ücret verilmesi ve tüm sağlık emekçilerine ayrımsız bir şekilde çalışırken ve emeklilikte insanca yaşamaya yetecek ücret verilmesi talep edilmişti. Ayrıca Sendika, taşeron, sözleşmeli, kadrolu ayrımı yapılmadan sağlık çalışanlarının bütün ödemelerinin tavandan, eksiksiz bir şekilde ödenmesi gerektiğini dile getirmişti. (RA)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz