Ana Sayfa Politika TRT’nin giderleri bir yılda yüzde 87 arttı

TRT’nin giderleri bir yılda yüzde 87 arttı

Tanıtım, reklam ve konuk ağırlama giderleri dudak uçuklatan TRT’nin giderleri bir yılda yüzde 87 arttı. Dış yapımlara ödediği parayı açıklamayan kurum, 2019 yılında 34,2 milyon TL olan harcamasını 2020 yılında 64,1 milyon TL’ye çıkardı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, TRT’nin giderleri bir yılda yüzde 87 arttı. Dış yapımlara ödediği parayı açıklamayan kurum, 2019 yılında 34,2 milyon TL olan harcamasını 2020 yılında 64,1 milyon TL’ye çıkardı. Gelirinin yüzde 85’ini elektrik katkı payı ve bandrol ücretlerinden elde eden TRT, giderlerinin yarısına yakınını oluşturan dış yapımlara 2020 yılında ödediği ücreti de açıklamadı. TRT yönetimi, kurumun bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü toplantıda muhalefet milletvekillerinin yönelttiği soruları geçiştirirken “Yazılı yanıt verilecek” denilen sorulara verdiği yanıtlar da açıklayıcı olmadı.

Sorular yanıtsız bırakıldı

TRT’nin en fazla iş ortaklığı yaptığı ve AKP ile yakın olduğu iddia edilen Akli Film Yapım Şirketi’ne ödenen ücrete de yine açıklık getirilmedi. TRT yönetimi, yazılı olarak yanıt verdiği, “Uyanış Selçuklu dizisine bölüm başı 2 milyon TL, Hay Sultan dizisine ise bölüm başına 1,5 milyon TL ödendiği iddiası doğru mudur?” sorusuna, “Programlara ödenen bölüm başı ücretin açıklanması durumunda kurum olarak fiyat avantajımızı kaybedeceğimiz için ücretler açıklanmamaktadır” yanıtını verdi. CHP Milletvekili Atilla Sertel’in, “2019 ve 2020 yıllarına ait tanıtım, reklam ve misafir ağırlama giderleri ne kadardır?” sorusuna verilen yanıt ise kurumun giderlerinin katlandığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yanıta göre TRT, 2020 yılında 64,1 milyon TL’lik tanıtım, reklam ve misafir ağırlama harcaması gerçekleştirdi.

Program tanıtımına 48 milyon TL harcandı

On milyonlarca liralık reklam ve tanıtıma 48 milyon TL harcamasına ilişkin detaylar da paylaşıldı. Kurumun, “tanıtım, reklam ve misafir ağırlama” adı altında yaptığı bazı harcama kalemleri şöyle sıralandı: Sosyal ve kültürel tanıtım amaçlı giderler 638 bin TL, program tanıtımı reklam giderleri 48,2 milyon TL, diğer tanıtma ve reklam giderleri 14 milyon TL.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz