Ana Sayfa Sağlık TTB açıkladı: Gölbaşı’nda karantinaya alınan umrecilerde 94 pozitif vaka

TTB açıkladı: Gölbaşı’nda karantinaya alınan umrecilerde 94 pozitif vaka

Türk Tabipleri Birliği (TTB) bugün sosyal medyadan ve il tabip odalarından yaptığı açıklamalarla Ankara, Gaziantep, Kayseri ve Samsun’daki COVID-19 vaka bilgilerini paylaştı.

Bilgi paylaşımında şeffaflığın virüsle mücadelenin parçası olduğunu söyleyen TTB, teyit edebildiği vaka bilgilerini paylaşmaya devam ediyor. TTB’nin açıkladığı iller ve hastaların durumları şöyle:

Ankara: 30 Mart 2020 tarihi itibari ile Ankara ili genelinde pcr testleri pozitif 29 sağlık çalışanı, biri de hızlı testi pozitif olmak üzere toplam 30 sağlık emekçisine covid-19 tanısı konuşmuştur. Bunlar teyit edebildiklerimizdir. Ankara ili genelinde toplam 600 civarında covid-19 tanısı konulan ve tedavileri devam hasta bulunmaktadır.

Umre dönüşü sonrası Gölbaşı ilçesinde uygun olmayan koşullarda karantinaya alınan yurttaşlarımızın 94’ünün pcr testi pozitif gelmiş ve covid-19 tanısı konulmuştur. Tedavileri GATA hastanesinde devam etmektedir.

Gaziantep: 36 Covid pozitif vaka, vefat yok. 1’i diş hekimi 2 sağlık çalışanı covid pozitif. Genel durumları iyi. Toplam 6 entübe hasta, 2’si kritik.

Kayseri:  50 PCR pozitif hasta. 250 Covid şüpheli yatan hasta. 7 entübe 4 vefat. 10 çocuk, 2 hekim Covid şüpheli yatan hasta.

Samsun: Yaklaşık 300 vaka Covid pozitif ya da şüpheli pozitif.  5’i hekim 15 sağlık çalışanı Covid tanılı ya da klinik pozitif. Covid tanısı ile 6 yurttaş kaybedildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz