Ana Sayfa Gazetecilik Tutukluluğunun devamına karar verilen Oruç: Yaptığım iş sadece gazetecilik

Tutukluluğunun devamına karar verilen Oruç: Yaptığım iş sadece gazetecilik

Ağrı’da dokuz aydır tutuklu bulunan gazeteci Aziz Oruç yine tahliye edilmedi. Oruç, “Örgüt üyesi değilim, bu dosya durumundan da anlaşılır. Yaptığım iş sadece gazetecilik” diyerek tahliyesini istemişti.

Ağrı 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Aralık 2019 tarihinde tutuklanan gazeteci Aziz Oruç’un, “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla yargılandığı davanın ikinci duruşmasında tutukluluğunun devamına karar verdi. Mahkeme tarafından bir sonraki duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 9 Kasım tarihine ertelendi.

Aziz Oruç’un kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, savunması alındı. Önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirten Oruç, COVID-19 salgını sebebiyle sadece özgürlüğünden mahrum bırakılmadığını, tutukluluğunun aynı zamanda yaşamsal bir risk de taşıdığını söyledi. Oruç, “Örgüt üyesi değilim, bu dosya durumundan da anlaşılır. Yaptığım iş sadece gazetecilik” diyerek tahliyesini istedi.

Oruç’un avukatları Erselan Aktan ve Erhan Çiftçiler yaptıkları savunmada dosyada mükerrer bir yargılama olduğunu belirterek “Oruç’un daha önce yargılandığı başka bir dosya kapsamındaki suç iddiaları yasaya aykırı bir şekilde bu yargılamaya da konu edilmiş durumda. Dosyanın içeriği ve tanık beyanları kapsamında Oruç’un örgüt üyesi olduğuna, hatta gazetecilik dışında bir faaliyeti olduğuna dair somut hiçbir delil yok” ifadeleriyle müvekkilleri Oruç’un tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesi talebinde bulundu.

Ne Olmuştu?

Gazeteci Oruç, Ermenistan üzerinden Avrupa’ya geçmek istediği sırada pasaportunun sahte olduğu gerekçesiyle mahkeme kararı olmadan İran’a iade edilmiş, İran yetkililerinden kötü muamele gördükten sonra Türkiye-İran sınırına bırakılmıştı. (BB)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz