Ana Sayfa Kültür-Sanat Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün sahibi bu yıl Jale Parla oldu

Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün sahibi bu yıl Jale Parla oldu

Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, yeni sahibini buldu. Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün 13’üncüsü bu yıl akademisyen ve eleştirmen Jale Parla’ya verildi.

Oğuz Demiralp’in başkanlığında, Sibel Irzık, Cemil Kavukçu, Ömer Türkeş, Metin Celal, Nilüfer Kuyaş ve Faruk Duman’dan oluşan Seçici Kurul, Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün Jale Parla’ya verilmesini kararlaştırdı.

Kurul, Parla’ya ödülün verilmesini, “Akademi ile edebiyat dünyasını bir araya getirme konusundaki başarısı, Türk edebiyatı üzerine özgün çözümlemeleri ve edebiyat eğitimine katkılarıyla, eleştiri geleneğini kültürel inceleme ve karşılaştırmalı edebiyat yönünde zenginleştiren yeni alanlar açması nedeniyle vermiştir” sözleriyle açıkladı. Komite, COVID-19 nedeniyle bu yıl ödül töreninin gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu.

2008 yılından bu yana Türk yazar ve yayıncı Erdal Öz anısına verilen Edebiyat Ödülü bugüne dek, Gülten Akın, Nurdan Gürbilek, İhsan Oktay Anar, Şavkar Altınel, Murathan Mungan, Cemil Kavukçu, Küçük İskender, Orhan Pamuk, Orhan Koçak, Cevat Çapan, Adalet Ağaoğlu ve Latife Tekin gibi önemli isimlere verilmişti. (MA)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz