Ana Sayfa Sağlık Müzik dinleyerek başarıya odaklanın

Müzik dinleyerek başarıya odaklanın

Algıları açmaya yönelik yapılan Berard AIT Metodu’nda verilen özel müzikle kişinin özgüveni artırıyor, motivasyonu yükseliyor ve kişi kolayca başarıya odaklıyor.

Ada Berard AIT Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Kurucusu Adalet Ongun, Berard AIT (İşitsel algı) Metodu’nun öneminden bahsetti. Berard Metodu’nun algıları açmaya yönelik bir çalışma olduğunu vurgulayan Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi Ongun, “Kesinlikle bu bir tedavi değildir, terapi hiç değildir” dedi.

“Berard işitsel algı eğitimidir” diyen Adalet Ongun, “Sağ kulak eğitimi de diyebiliriz. Sol beyni aktif hale getirmek için yapılan bir çalışma şeklidir. Tamamen algıları açmaya yönelik bir çalışma sistemidir. Berard, kişinin performansını en üst düzeye taşıyan bilimsel bir çalışmadır. Bu Metod, 10 yıllık bir denek takibinden sonra 1960 yılından itibaren Guy Berard tarafından dünyaya uygulanmaya başlamıştır. Berard Metodu yalnızca lisanslı kişiler tarafından uygulanmaktadır” diye konuştu.

“Kişi dinginleşir, yaşamış olduğu sıkıntıları üzerinden atar”

“Kulağımız denge merkezimiz olduğu gibi aynı zamanda da beynimizin şarj noktasıdır. Bu nedenle Berard AIT Metodu, farklı bir uygulamadır. Sağ kulak ağırlıklı olarak gelen müzik, sol beyni aktif hale getirir. Çünkü bizim beynimiz çaprazlama çalışır. Çaprazlama süreci içerisinde bilginin anında yerine gitmesi için sağ beyin ve sol beyin arasındaki bağlantı noktası olan ve hareketsel, duyusal ve bilişsel bilgileri aktarmakla yükümlü olan corpus callosum dediğimiz kısımda, bilginin hızlı bir şekilde geçiş yapması lazımdır. Bu kısımda Berard dinletileri sırasında bir rahatlama olur ve o rahatlama süreci içinde de kişi dinginleşir, aynı zamanda yaşamış olduğu sıkıntıları da üzerinden atar.”

İşitsel ya da görsel algıyla ilgili sıkıntı yaşayanlar dikkat!

“Kişi dikkat, konsantrasyon, odaklanma sorunu, işlem becerileri, sınav kaygısı yaşıyorsa bu eğitimi almaya gelebilir. Günümüzde dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü ve hiperaktivite gibi durumlar sıkıntılı süreçlerdir. Bu sürecin içerisinde eğer işitsel ya da görsel algıyla ilgili sıkıntılar yaşanıyorsa Berard Metodu’yla bu durum düzelebiliyor. Aynı zamanda bu yöntemle hafıza teknikleri, süreyi etkin ve verimli kullanma gibi çalışmalarımız da mevcuttur. Ya da kişilerin hiçbir şeyi olmasa bile ilerleyen yaşlarda odaklanma sıkıntısı yaşamamak adına da bize gelme durumları olabiliyor. Bir ön bilgilendirme yaptıktan sonra da çalışmalarımıza başlıyoruz.”

“6 ay, kulaklıkla müzik dinlenmesi yasak”

“3 yaşından itibaren her bireye uygulanabilmektedir. Ayrıca kulaklıkla dinletilen müzik, herhangi bir müzik değildir. Tamamen saf ve duru bir müziktir. Yalnız kişinin bu metodu uygularken seanslara başladığı andan itibaren 6 ay, kulaklıkla müzik dinlememesi gerekir. Tek yasağımız budur. Kulaklıkla dersini çalışabilir ya da açıktan müziğini dinleyebilir. Berard AIT Metodu, 20 seansta yapılıyor. Bu süreç, yarım saatlik dinletiler şeklinde oluyor. Sağ ve sol kulaktan gelen sesler, farklı frekanstadır ve alfa boyutuna geçilir. Alfa boyutuna geçmiş olması da öğrenmenin uç noktasıdır zaten. Kişi, dikkatini toplamayı, konsantre olmayı ve odaklanmayı bu sürecin içinde öğrenir. 20 seanslık dinleti, bu süreç için yeterli olarak belirlenmiştir. Şu an dünyada ve Türkiye’de bu şekilde uygulanmaktadır. Ayrıca hem yurt dışında hem de Türkiye’de ilgi çok güzel. Yurt dışı potansiyelimiz tamamen nörolog ve psikiyatrilerin yönlendirmesiyle oluşmaktadır.”

“Özgüven artıkça, motivasyon da yükseldikçe kişi başarıya odaklanıyor”

“Aracınızla trafikte olduğunuzu düşünün. Her şey çok güzel gitmesine rağmen bir başka sürücü sizin önünüze geçti diyelim. Öyle olunca da gideceğiniz yere zamanında gidemezsiniz ve gecikirsiniz. İşte bilgiler de böyle gecikirse kişi ne yapacağını, ne söyleyeceğini unutur. Yaşanan bu sıkıntıları da biz Berard Metodu’yla çözmüş oluyoruz. Bir kere kesinlikle ilaçsız bir yöntem. Kişinin bağışıklık sistemine giren dışarıdan herhangi bir şey yok. Kişinin üzerinde bir psikolojik baskı da oluşturmuyor. İster 5 yaşında, isterse de 40 yaşında olsunlar, yapılan çalışmalar oyun şeklinde yapılıyor. Kişi bu çalışmalar sonunda yaşantısı içindeki değişiklikleri çok rahat gözlemleyebiliyor. Kendisinde olan değişiklikleri fark edebiliyor. Çevresiyle de daha fazla iletişime geçmeye başlıyor. Eskiden sıkıldığı şeylerden artık sıkılmamaya başlıyor. Kişinin motivasyonunun artmasıyla birlikte özgüveni de gelişiyor. Özgüven artıkça motivasyon yükseldikçe kişi bu sefer başarıya odaklanıyor. Ayrıca bu bilimselliği kanıtlanmış bir çalışmadır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz