Ana Sayfa Yargı Pınar Gültekin cinayeti davasında sanık Mertcan Avcı tahliye edildi

Pınar Gültekin cinayeti davasında sanık Mertcan Avcı tahliye edildi

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın tutuklu yargılanan kardeşi Mertcan Avcı hakkında tahliye kararı verildi.

Muğla’da Pınar Gültekin’in vahşice öldürülmesine ilişkin davada ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirakten’ tutuklanan Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’nın tahliyesine karar verildi.

Tahliye gerekçesi: “Yeni bir delil bulunamadı”

Mahkemenin tahliye kararında, “Sanık Mertcan Avcı’nın üzerine atılı suç yönünden dosyadaki mevcut delil durumu, daha önce mahkememizin aynı delil durumu ile sanığın tutuklanmasına ilişkin taleplerin mahkememizce reddine karar verilmiş olması, dosyada toplanması gereken sanığın etki edebileceği delil bulunmaması dikkate alındığında (itiraz yolu açık olmak üzere) tahliyesine” denildi.

Gültekin ailesinden karara tepki

Baba Gültekin, “Artık mahkemeye katılmak istemiyorum. Bu dünyada istediğim tek şey adalet. Başka bir şey istemiyorum” diyerek karara tepki gösterdi.

Anne Gültekin ise “Kızımı diri diri yaktılar. Bizi ailece bitirdiler. Anne olarak adalet istiyorum. Duruşma görülmeden caniyi serbest bıraktılar. Bu dünyada adalet yoksa öbür dünyada var” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020’de kaybolmuştu. Soruşturma kapsamında 5 gün sonra gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, Gültekin’i öldürdüğünü itiraf etmişti. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme’ suçundan tutuklanmıştı. Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’nın da telefon sinyallerinden ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğu tespit edilmişti. Jandarmada çelişkili ifadeler veren ve suçlamaları kabul etmeyen Avcı, “delil karartmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Savcılık iddianamesinde, Mertcan Avcı’nın ağabeyini engelleyecek hiçbir eylemde bulunmadığına yer verilerek, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirakten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz