Ana Sayfa Çalışma Hayatı Sağlık Bakanlığı COVID-19 ek ödemelerini belirledi: İmamlara yüzde 100, sağlıkçılara karışık

Sağlık Bakanlığı COVID-19 ek ödemelerini belirledi: İmamlara yüzde 100, sağlıkçılara karışık

Sağlık Bakanlığı, görev süresi boyunca COVID-19 servisinde çalışanlara yüzde 100 ek ödeme yapacak. Diğer sağlık çalışanları bu oranda ek ödeme alamazken, yüzde 100 ek ödeme alacak diğer bir çalışan grubu ise "yardımcı hizmetler ve din hizmetleri" oldu.

Sağlık Bakanlığı, COVID-19 nedeniyle belirlediği ek ödemeler genelgesini yayımladı. Genelgeye göre, Bakanlık bünyesinde çalışan din görevlilerine yüzde 100 oranında ek ödeme ön görülürken, tabip dışı profesörlere ise yüzde 16 oranında ek ödeme yapılacak. Önergeye göre, COVID-19 servislerinde çalışan, COVID-19 PCR testi yapılan mikrobiyoloji laboratuvarında görevlendirilen sağlık çalışanları, görev yaptıkları süre için yüzde 100 oranında bir ek ödeme alacak.

Sadece COVID-19 servislerindeki doktorlar yüzde 100 ek ödeme alacak

Sağlık çalışanları sadece COVID-19 servisinde görev yapıyorlarsa yüzde 100 oranında ek ödeme alabilecekken, COVID-19 dışındaki diğer servislerde görev yapan profesör doktorlar yüzde 44, doktorlar yüzde 36 oranında ek ödeme alacak. Bakanlık bünyesinde çalışan din görevlileri ise hangi serviste çalışırlarsa çalışsınlar yüzde 100 oranında ek ödeme alacak.

Önergeye göre, doktor olmayan profesörler yüzde 16, eczacılar yüzde 70, genel idare çalışanları yüzde 89, sadece yardımcı hizmet ve din hizmetleri görevlileri yüzde 100 oranında ek ödeme alacak. Genelgede COVID-19 için ayrılmış alanlarda fiilen görev yapan tüm personel için yüzde 100 ek ödeme öngörülürken, bunun dışındaki çalışmalar için ek ödeme oranları şöyle:

(BK)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz