Ana Sayfa Çalışma Hayatı Tez-Koop İş 11 ildeki AVM’lerde Koronavirüs vakası görüldüğünü açıkladı

Tez-Koop İş 11 ildeki AVM’lerde Koronavirüs vakası görüldüğünü açıkladı

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, 1 Haziran günü atılan normalleşme adımlarının ardından açılan Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Mardin, Diyarbakır, Isparta, Bodrum, Antalya’daki AVM’lerde yeni vaka haberleri geldiğini duyurdu.

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, 1 Haziran günü başlayan normalleşme süreciyle açılan AVM’lerden yeni vaka haberleri geldiğini duyurdu. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Mardin, Diyarbakır, Isparta, Bodrum ve Antalya’daki iş yerleri konusunda uyarıda bulunan Özdemiroğlu, “Bilim Kurulu üyelerine soruyorum, bizim uyarılarımıza, kendilerinin çekincelerine rağmen AVM’ler neden açıldı ve neden hala faaliyette?” diye sordu.

AVM’lerden yeni vaka haberleri gelmeye başladığını duyuran Özdemiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Koronavirüs salgının yarattığı tehlike, alışıldık önlemlerle kontrol edilemez ve ortadan kaldırılamaz boyutlardadır” dedi ve ekledi:

“AVM’lerdeki çalışma koşulları, sosyal ortam ve insan hareketliliği, Koronavirüs salgınını tetikleyecek nitelikler göstermektedir. Bu nedenle salgının tümüyle kontrol altına alındığı genel ortam gerçekleştirilmeden AVM’ler asla açılmamalıdır.”

Ülkede 450 AVM’de binlerce kişi çalışıyor

Koronavirüs dayanışma hattına gelen başvurlara ve iş yerlerinden edinilen bilgilere göre vakaların Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Mardin, Diyarbakır, Isparta, Bodrum\Muğla ve Antalya’daki iş yerlerinde ciddi oranda arttığını açıklayan Özdemiroğlu, Türkiye’de 450 AVM olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Buralara her gün giren malların kontrolü hiçbir şekilde yapılmadığından tehlikenin boyutları ortaya çıkıyor. Kaldı ki AVM’de çalışanlar ya da buralara gidenler daha sonra sokağa, evine tehlikeyi taşıyor. Geldiğimiz noktada, AVM’lerin yarattığı tehlike tüm halkımızın sağlığını tehdit eder boyuta ulaşmıştır. İş sağlığı ve güvenliği ile sosyal güvenlik yasalarında ve bu yasalara bağlı olarak çıkartılan yönetmeliklerde COVID-19’un meslek hastalığı olduğu gerçeği açık biçimde belirtilmelidir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz